Algemene header - NIET VERWIJDEREN

duurzaam in logo 4-MVO-NL

Certificering en onderzoeksresultaten

ISO 9001

ISO 9001 certificaatVendor streeft naar een hoge en stabiele kwaliteit van haar producten en dienstverlening. Het ISO-9001 gecertificeerde kwaliteitsmanagementsysteem is voor u dé garantie voor de kwaliteit van uw producten.

 

 

ISO 14001

ISO 14001 certificaatVendor beantwoordt aan strenge eisen op het gebied van milieumanagement. Bij het ontwerp, de inkoop en de productie van de producten wordt continu gestreefd naar een verdere verbetering van de milieuprestaties.

 

 

MVO Prestatieladder niveau 4

MVO Prestatieladder Niveau 4 Vendor BV NLVendor heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan en streeft ernaar in alle opzichten duurzaam te zijn. Om dit te realiseren heeft Vendor een MVO-managementsysteem geïmplementeerd dat onafhankelijk is getoetst en gecertificeerd op basis van MVO Prestatieladder niveau 4. Deze certificatienorm, geïnspireerd op de internationale norm ISO 26000, maakt het begrip MVO objectief, aantoonbaar en concreet.Download hier het MVO-verslag (2 MB) voor meer informatie over het MVO-beleid van Vendor.

Nordic Swan certificaat toiletpapier

Swan Certificaat Tissue toiletpapier 2016-2019Met het toiletpapier van Vendor bent u gegarandeerd van kwaliteit, gebruiksgemak en maximale hygiëne. Tevens laat u ermee zien dat u milieuverantwoord onderneemt. De Nordic Swan certificering, het officiële ecolabel uit Scandinavië, onderschrijft uw streven naar duurzaamheid ook in uw toiletten.

Conclusie Nordic Swan ecolabel

 

Nordic Swan certificaat handdoekcassettes

Swan Certificaat Cassette 01-04-2017Naast het toiletpapier van Vendor zijn ook de handdoekcassettes bekroond met de Nordic Swan certificering. Hierdoor bent u verzekerd van een uiterst milieuvriendelijke handdroging.

 

 

LCA PréConsultants

Pre Consultancy rapportDe uitkomst van de levenscyclusanalyse door het onafhankelijke onderzoeksinstituut PréConsultants heeft aangetoond dat een handdroging met de Vendor handdoekcassette een lagere impact heeft op het milieu dan een droging met katoenen (wasbare) handdoekrollen. Gecombineerd met de resultaten van het onderzoek zoals uitgevoerd door het Duitse Öko-Institut in 2006 kan worden gesteld dat het Vendor handdrogingssysteem, vergeleken met papieren vouwhanddoekjes en katoenen handdoekrollen, tot de meest milieuvriendelijke en duurzame oplossingen behoort.

PreConcultancy rapport

Certificaat Europese Ecolabel toiletpapier

Euro Flower Certifikat valid 31-12-2018Het Europese Ecolabel is hét milieukeurmerk van de Europese Unie voor non-foodproducten en diensten. De criteria hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst. Van grondstoffen, energiegebruik tot schadelijke stoffen en afval. Toiletpapier van Vendor is bekroond met het officiële Europese Ecolabel.

 

 

Certificaat Europese Ecolabel zeep en foam

EU Milieulabel zeep en foam certificaat 2016Het Europese Ecolabel is hét milieukeurmerk van de Europese Unie voor non-foodproducten en diensten. De criteria hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst. Van grondstoffen, energiegebruik tot schadelijke stoffen en afval. Zeep en foam van Vendor zijn bekroond met het officiële Europese Ecolabel.

 

 

Cradle to Cradle Silver certificaat

C2C Cream soap expiration date March 2018Vendor heeft de zepen Pure Soap en Pure Foam volgens de cradle to cradle principes ontwikkeld. Er is ondermeer rekening gehouden met het gebruik van energie en water. De zepen zijn volledig in balans met het natuurlijk ecosysteem en vriendelijk voor zowel mens als milieu. Het resultaat is bekroond met het C2C Silver certificaat.