Algemene header - NIET VERWIJDEREN

duurzaam in logo 4-MVO-NL

Veelgestelde vragen

> Hoe ziet de sollicitatieprocedure bij Vendor eruit?

Voordat je in dienst treedt bij Vendor vinden er doorgaans minimaal twee en maximaal drie  gesprekken plaats. Het eerste gesprek betreft een eerste kennismaking met je eventueel toekomstig direct leidinggevende. De vervolggesprekken worden per positie op maat ingevuld. Voor sommige vacatures geldt dat een psychologisch onderzoek deel uit maakt van de sollicitatieprocedure.

> Hoe zien de arbeidsvoorwaarden eruit?

Vendor biedt een marktconform salaris, passend bij zwaarte van de functie en de eerder verrichte relevante werkzaamheden. Op fulltime basis is er sprake van 25 vakantiedagen per jaar en afhankelijk van de functie bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van een ADV-regeling. Daarnaast is er een collectieve ziektekostenregeling en pensioenregeling.

Indien passend bij de functie behoort een auto, laptop of tablet en een telefoon van de zaak ook tot de mogelijkheden. Bij een verkoopfunctie hoort natuurlijk ook een uitdagende bonusregeling. 

> Hoe ziet mijn werkweek er uit?

Dit kan per functie verschillen. Een fulltime werkweek bestaat uit 40 of 38 uur per week (afhankelijk van het al dan niet van toepassing zijn van de ADV-regeling). Voor onze medewerkers in de productie en logistiek bedraagt een fulltime werkweek 38 of 36 uur per week. Mits de functie het toelaat biedt Vendor mogelijkheden om in deeltijd te werken.

> Wat zijn de doorgroeimogelijkheden binnen Vendor?

Vendor is een organisatie, waarin op alle momenten in je loopbaan oog is voor je persoonlijke welbevinden en wensen. Daar waar kansen geboden kunnen worden zullen wij dat doen. Daarbij zorgt Vendor voor de juiste trainingen, opleidingen en coaching om je te ondersteunen. Feit blijft wel dat wij van onze medewerkers ook verwachten dat zij geboden kansen benutten. Eigen initiatieven zijn hierbij dus belangrijk en worden beloond.

> Hoe draagt Vendor bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling?

Aandacht voor de persoon en zijn of haar mogelijkheden en wensen staat centraal in het personeelsbeleid van Vendor. Gedurende een kalenderjaar heb je meerdere gesprekken met je leidinggevende, waarin dit als een vast agendapunt terug keert. Tijdens deze gesprekken worden concrete afspraken met je gemaakt waarin zowel doelstellingen in je huidige rol als doelstellingen gericht op persoonlijke ontplooiing met elkaar worden afgestemd.

> Biedt Vendor mogelijkheden om een opleiding te volgen?

Naast de trainingen en opleidingen die in eigen beheer worden verzorgd door Vendor Sales College is er sprake van een studiekostenregeling, die de mogelijkheid biedt om voor bepaalde opleidingen een gedeeltelijke of volledige vergoeding te ontvangen.

> Heeft Vendor een CAO?

Ja, Vendor heeft een eigen CAO en een personeelshandboek, afgeleid van de CAO. 

> Is er een personeelsvereniging?

Ja, er is een actieve personeelsvereniging, die regelmatige informele activiteiten organiseert.