Vendor Sales College

Opleidingen en trainingen

Individuele ontwikkeling

Vendor is de specialist voor optimale toilethygiëne in de “B to B” markt. De ondernemende, internationaal opererende organisatie van Vendor is een sterk opkomende speler in de markt voor toilethygiëne. Een goed geregisseerd verkoopproces bepaalt het succes van Vendor. Dit proces kenmerkt zich door het toepassen van het Verkooptrechter model. Buitendienstmedewerkers leveren een belangrijke bijdrage in de realisatie van groeidoelstellingen van Vendor. Het is belangrijk om deze medewerkers mogelijkheden te geven om zichzelf te onwikkelen en indien mogelijk carrièremogelijkheden te bieden. Dankzij Vendor Sales College realiseren onze buitendienstmedewerkers enerzijds de Vendor doelstellingen en anderzijds hun individuele ontwikkeling.

Vendor Sales College

Door het structureel faciliteren van commerciële trainingen is Vendor Sales College een belangrijke tool in het proces van de individuele ontwikkeling van de buitendienst medewerkers. Vendor Sales College gaat dus verder dan alleen het trainen van de verkopers bij de start van hun Vendor loopbaan. Training en opleiding blijft een momentopname. Daarom is het dagelijkse proces van “managen en coachen” door de Sales Managers de belangrijkste succesfactor. De Sales Managers en Vendor Sales College werken dan ook nauw samen. Het daadwerkelijke succes van de individuele buitendienst medewerker bepaalt uiteindelijk de performance van de medewerker zelf. In het “Personal Sales Plan” houden we de loopbaan en de ontwikkeling van de buitendienstmedewerker bij.

Professionele buitendienstmedewerkers

Vendor Sales College ondersteunt talentvolle verkopers in hun ontwikkeling door trainingsmethodieken die uitgaan van de individuele kwaliteiten van de verkoper. De ondersteuning kan diverse vormen aannemen; van de basistraining voor elke nieuwe collega tot en met een individuele “training on the job” of een externe opleiding bij een gerenommeerd trainingsbureau. Het doel is om uiteindelijk te komen tot professionele buitendienst medewerkers die in staat zijn de klantbehoefte – latent of opportuun – op effectieve wijze te vertalen naar de beste oplossingen. Op deze manier leveren zij een grote bijdrage aan de groei doelstellingen van Vendor. Persoonlijke ontwikkeling, plezier in het werk, de juiste inzet en het daaruit volgende succes door het structureel realiseren van de maand- en jaartargets zijn daarbij erg belangrijk.